REGLEMENT VOOR SELECTIE VAN WEDSTRIJDEN MET BEPERKTE DEELNAME 2019

De Selectiewedstrijden worden jaarlijks tijdens de Algemene Vergadering meegedeeld.

1. Voor niet-Olympische reeksen

Voor het eindklassement komen 70% van de geldige gevaren reeksen in aanmerking. Een cijfer na de komma, zal beneden 0,5 naar beneden afgerond worden, vanaf 0,5 naar boven afgerond worden. De Oostenrijkse puntentelling is van toepassing, berekend op de reeks met het grootste aantal deelnemers van betreffende wedstrijd.

formule = 101 + 1000 x Log N – 1000 x Log P

N = aantal deelnemers 
P = behaalde plaats in de reeks 
DNC, DNS, DNE, DGM = 0 punten 
OCS, BFD, DNF, RAF, DSQ = 101 punten

Bij gelijk aantal punten, krijgt diegene met de hoogste score uit het kleinste aantal reeksen voorrang. Mannelijke en vrouwelijke kandidaten worden met de gezamenlijke en onveranderde puntentelling door extractie bepaald.

Wanneer er in groepen wordt gezeild, voor een definitieve splitsing, worden de punten berekend op basis van de groep met het grootste aantal deelnemers. Wanneer er groepen definitief gevormd zijn voor de finale, worden de punten berekend op het totale aantal deelnemers, m. a. w. alle groepen samen.

Het LGB bestuur kan beslissen of een kandidaat al dan niet aan een wedstrijd met beperkte deelname mag deelnemen, bijvoorbeeld in het geval dat er beschikbare plaatsen zijn maar een kandidaat geen selectiewedstrijden heeft gevaren.

2. Voor Olympische reeksen

Dezelfde regeling geldt behalve dat Wild Cards worden verleend aan de best geklasseerde Radial Women Senior zeilsters en Standard Senior zeilers uit de top 20 van het World Sailing World Ranking klassement geldig op 1 januari van het jaar waarop de wedstrijden met beperkte deelname plaatsvinden.

Deze Wild Cards zijn prioritaire plaatsen in het kader van de Belgische selectie die een deelname aan de selectiewedstrijden onnodig maken. Indien er zich meerdere zeilers of zeilsters in de top 20 bevinden dan zullen Wild Cards verleend worden in volgorde van het World Sailing klassement tot uitputting van de beschikbare plaatsen.

3.  Regatta’s met beperkte deelname

Zeil(st)ers die zich inschrijven voor meerdere evenementen met beperkte deelname in verschillende Laserklassen binnen een beperkte periode zullen niet automatisch voor al die evenementen gerankt worden.

De ranking door de LGB zal pas plaatsvinden nadat overleg heeft plaatsgevonden met betrokkene over aan welke evenement(en) de voorkeur wordt gegeven.